Bemutatkozás

Mi is a

Házasság hete

?

Több mint két évtizede Angliából indult el ez a kezdeményezés, amely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A házasság hetét – amelyhez hazai és nemzetközi szinten is számos ismert közéleti személyiség csatlakozott kifejezve elköteleződését a házasság, a család ügye iránt – mára 4 kontinens 21 országában ünneplik. Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével. A Házasság Hete Szervezőbizottsága által koordinált központi programok fővédnöke Novák Katalin köztársasági elnök és férje, Veres István.

„A házasság Isten csodálatos ajándéka és gondoskodása az ember számára, amelyben a felek megtapasztalhatják a feltétel nélküli szeretet, a hűség és az őszinte megbocsátás értékét egy nekik rendelt, de nem tökéletes társon keresztül. A házasságban egy férfi és egy nő saját elhatározásából elkötelezi magát, hogy egymás bátorítására, segítésére és védelmére törekszik egész életében. Ilyen módon a házasság felelősségteljes, biztonságos és meghitt közösséget jelent számukra, és áldásul szolgál életük minden más területén is.

A házasság hete olyan széles körű összefogásra törekszik, mely gyakorlati példamutatással, tudományos kutatások eredményeivel, bibliai és erkölcsi érvekkel támasztja alá a házasság örökkévaló értékét. Bátorít minden olyan helyi kezdeményezést, amely hidat épít az adott közösség környezetében élő házaspárok és családok felé, amely segíti életüket, boldogulásukat. Nyíltan beszél a házasság mindennapi valóságáról, örömeiről és feszültségeiről. Igyekszik bölcs és gyakorlati tanácsokkal ellátni a házasokat és házasulandókat, valamint a teljes helyreállás reményét ébren tartani azokban, akiknek a kapcsolata válságban van, illetve valamilyen ok miatt megszakadt.”

Forrás: https://hazassaghete.hu/ 

Házasság Hete
Fóton

Fóton pár évvel ezelőtt Dr. Cserhátiné Szabó Izabella evangélikus lelkésznő felkereste Sebők Sándor atyát, azzal, hogy Fóton is szerveződjön “valami”. Valami olyan kapcsolat a felekezetek között amely a házasságot, a párkapcsolatot, az elköteleződést hirdeti és ünnepli. Maroknyi csapat fogott bele a munkába évekkel ezelőtt azzal a céllal, hogy az év egy hetében a házasság fontosságára irányítsa a fótiak figyelmét is. 

Szeretettel végzett munkánk az évek alatt bizonyította, hogy szükség van arra, hogy tudatosan is irányítsuk a figyelmünket arra, ami az egyik legfontosabb dolog az életben, a házasságra. 

Mára mind a négy felekezet és civil szervezetek segítőiből, a városunk támogatásával is végezhetjük ezt a felemelő munkát, szolgálhatjuk Isten tervét ily módon is. 

Hála és köszönet érte. 

Rólunk

Mondták

Köszönjük szépen a szervezőknek azt a rengeteg munkát, amivel létrehozták ezt az eseményt! Még szebbé, izgalmasabbá és meghittebbé tettétek a hetünket, mint amilyen szokásosan!

Renáta

Kedves Szervezők és mindenki aki lehetővé tette a múlt hetet! Köszönjük szépen remek volt. Mi elég sok dologban részt vettünk és mindegyiket nagyon élveztük. Az én személyes kedvencem a Szerelmes Kalandtúra egyik feladata volt az amikor én rajzoltam és a férjem próbálta mondani mit is kéne csinálnom, rengeteget nevettünk. A férjem kedvence a Somlyó túra volt. Nagyon tetszett neki a kilátás. Nagyon várjuk jövőre ez eseményt, biztosan ismét részt fogunk venni rajta. Köszönjük szépen a felejthetetlen élményt és gratulálok minden nyertesnek.

Fanni

Mi idén már harmadszorra vettünk részt a programban. Minden évben nagyon várjuk az izgalmasnál izgalmasabb feladatokat és eseményeket.

Fanni és Zoli

Szenzációs, amit és ahogyan csináltok Minden mozzanata, alkotóeleme annyira szuper… Hatalmas gratula!

Noémi

Nagyon színes, tartalmas programokat kínáltatok!

Viktória

Szuper volt az egész hét ! A jó Isten áldjon meg Benneteket!

Krisztina

Ha szeretnétek e-mailben is értesítést kapni programjainkról és a naponta posztolt tartalmakról regisztráljatok hírlevelünkre! Küldjétek el az “Állandó megújulásban” jeligét a hazassag.hete.fot@gmail.com e-mail címre!

Támogatóink